Master Industry-  Linia de Aditivi probiotici

O gamă largă de produse realizate din tulpini bacteriene naturale atent selectate, nepatogene, nu OMG (organisme modificate genetic) și enzime celulare naturale (lipază, amilază, protează etc.), produse specifice pentru degradarea biochimică și transformarea substanțelor organice în H₂O, CO₂ și simpli compuși

Ce sunt?

Sunt organisme vii microscopice unicelulare,care sunt clasificate în funcție de:

– forma în Coccus, Bacillus, Spirochete etc.

– compoziția peretelui lor celular în Gram + și în Gram-

– necesitatea oxigenului în cele aerobe și cele anaerobe

– calea de obținere a energiei in bacteriile autotrofe, fototrofe si chimioautotrofe .

Cum se reproduc?

Microorganismele conținute în activatorii biologici pot fi fie în stare vegetativă, fie în spori, trăiesc izolat sau în colonii (UFC), cresc, se reproduc și atacă diferite substraturi hrănitoare, cum ar fi carbohidrați, lipide, proteine, hidrocarburi etc. în mediu.

Bacteriile sunt produse pe scară largă în industrie prin fermentatoare. Fiecare tulpină bacteriană atent selectată este reprodusă în proces de fermentație. 

Apoi urmează două faze: purificarea și stabilizarea sporilor naturali sau a celulelor vegetative, care au fost formate.

Cum sunt selectate diferitele tulpini? 

Selecția are loc în laborator în funcție de caracteristicile fiecărei tulpini, în faza de reproducere prin alimente specifice legate de caracteristicile metabolismului, care sunt tipice pentru fiecare tulpină. Acest proces consolidează și specializează capacitatea de degradare față de un anumit substrat. Disponibilitatea unei game largi de tulpini selectate permite formularea de amestecuri puternic concentrate și orientate spre o aplicare specifică. Acest proces garantează calitatea și siguranța, deci produsele lipsite de contaminanți și / sau microorganisme patogene.

Cum funcționează?

Bacteriile se trezesc, produc enzime specifice pentru degradarea substanței organice (grăsimi, proteine, zahăr, amidon, celuloză …) și metabolizează aceste substanțe complexe în apă și dioxid de carbon.

– Se reproduc și trăiesc până la epuizarea alimentelor (material organic), apoi ciclul lor de viață se încheie.

– Lucrează acolo unde sistemele chimice și mecanice nu sunt eficiente. 

– Sunt biodegradabile și inofensive pentru oameni, animale și mediu.

La ce folosesc:

● Fluidizează încrustările și depozitele reziduale

● Degradează poluanți periculoși, degradează compuși de amoniu, decontaminează solul și apele, activează procesele de tratare a apelor uzate la stațiile de epurare

● Tratează deșeurile și fluidizează nămolurile, tratează apele uzate

● Ajută la eficientizarea producerii de compost 

● Igienizarea suprafețelor și pardoselilor poroase

Produsele biologice MasterBio răspund tuturor nevoilor dvs. și   in functie de amestecul creat pentru fiecare domeniu sunt utilizate cu succes in:

Comunități – agroozootehnie – tratarea apelor uzate industriale – igiena mediului –neutralizarea mirosurilor- bioremediere.

MasterPoultry a fost testat cu succes în Italia, în Arezzo (Toscana) în luna martie 2020. Produsul a fost testat în 2 ferme, una cu femele (ciclul 34 zile) și una cu masculi (ciclul de 44 de zile ) – așternutul a fost talașul.

Principalele probleme întâmpinate de fermier italian:

– Suprafață umedă și grea înainte de a finaliza jumătatea fazei ciclului de creștere

– Dificultati la întoarcerea așternutului

– Igiena slabă

– Consumul mare de energie cu încălzirea și ventilația

Ținta de atins:

– Reducerea umidității așternutului în ambele ferme testate

– Reducerea costurilor prin diminuarea consumului de energie cu încălzirea și ventilația 

– O calitate mai bună a vieții pentru păsări

– Optimizarea ratei randamentului la sacrificare

Conform know-how-ului plurianual al companiei în aplicarea bacteriilor probiotice, după analizarea cazului și a țintelor fermierului, am sugerat o doză specifică de MasterPoultry și un tratament regulat. MasterPoultry este o pulbere care conține o mulțime de bacterii benefice concepute pentru a degrada gunoiul de grajd lichid și solid din fermele de păsări. Ingredientele sale active sunt un amestec echilibrat de tulpini bacteriene selectate cu atenție, capabile să degradeze substanțele organice care compun dejecțiile păsărilor și, în același timp,  combate fermentațiile necontrolate.

Tratamentul cu MasterPoultry s-a făcut direct pe stratul de suprafață la începutul ciclului, aplicarea este absolut ușoară prin împrăștiere cu o sită standard (doza 5-10gr / m2 ), o singură aplicare pentru pentru fiecare hala, nu au existat lucrări suplimentare în ciclul de producție.

 Ciclul de producție fără un tratament cu MasterPoultry a fost comparat cu ciclurile tratate atât prin analiză și comparație vizuală (rapoarte foto), cât și prin raportul de la abator.

Concluzie:

Tratamentul cu MasterPoultry a restabilit efectiv condițiile generale de igienă și a făcut ca asternutul să fie mai uscat și mai confortabil pentru pui. Prin urmare, aceasta a favorizat bunăstarea animalelor și a îmbunătățit alți parametri importanți pentru fermieri:

– Creșterea greutății medii a puilor (13%), în principal la puii de sex masculin

– Reducerea numarului de pui refuzați la abator

– Reducerea costurilor prin diminuarea consumului de energie cu încălzirea și ventilația 

MasterPoultry s-a dovedit a fi un produs eficient și ușor de utilizat pentru orice fermier, mic sau mare, fără investiții in echipamente de administrare.

Fermierul italian a fost de acord să continue tratamentul în fiecare ciclu de producție viitor și să lucreze în sinergie cu BBA Ecotech pentru a continua etapele de cercetare și pentru a promova produsul la ferme avicole similare.

De asemenea, la una din fermele Sagem din cadrul grupului Safir a producătorului român de carne de pui, cu o mare deschidere pentru soluțiile inovative în ridicarea condițiilor de bunăstare a păsărilor din ferme a măririi calității producției, a îndeplinirii cerințelor actuale de mediu și nu în ultimul rând, pentru a fi competitiv cu producătorii de nivel european a început o testare a  MasterPoultry, testare aflată in curs.