Statia biologica de tratare a apelor reziduale BioKube este un sistem biologic de epurare compact, format,in functie de capacitate si performante solicitate, din una,doua sau trei sectiuni identice. Fiecare sectiune contine cate un filtru submersibil, un sistem de aerare si o sectiune de sedimentare.
Procesul de epurare cu filtre submersibile este cunoscut ca si cel mai stabil pentru cantitati de pana la 750 000 L/zi, un astfel de sistem functionand si in cazul variatiilor mari de flux al apelor uzate cum ar fi: localitati mici, hoteluri, case de vacanta, etc. Cel mai mare sistem proiectat pana in prezent este de 1 050 000L/zi
Dupa indelungi studii a modului cum este purificata apa de catre natura, cercetatorii danezi au reusit sa puna in practica un sistem asemanator, sistem in care bacteriile naturale sunt puse sa lucreze in folosul nostru.
Hidrogenul sulfurat este otravitor,urat mirositor si este produs de bacteriile care traiesc in apa insuficient oxigenata – in cazul nostru rezervorul de captare (fosa septica vidanjabila).
Daca alte statii de epurare se lupta sa reduca nivelul hidrogenului sulfurat, noi, printr-un proces unic – patent BioKube am reusit sa prevenim formarea lui.
Evacuarea apelor uzate nu este niciodata constanta,intotdeauna existand variatii mai mici sau mai mari ale fluxului,de aici rezultand depasiri ale valorilor maxime admise la evacuare.In cazul statiilor noastre nu se intampla asa ceva deoarece asiguram intrarea unui volum fix de apa ce urmeaza a fi tratata la intervale stricte de timp – patent BioKube iar depasiri ale valorilor maxime admise nu au fost decat in cazul unei avarii.
Statiile noastre de epurare pot fi echipate cu un kit pentru inlaturarea fosforului – patent BioKube. Se adauga o anumita cantitate de clorura de aluminiu in apa tratata care este recirculata in rezervorul de captare iar fosforul se va sedimenta aici.
In cazul in care in locul unde este montata o statie biologica de epurare nu este activitate pentru o anumita perioada (concediu, etc) bacteriile folosite in procesul biologic vor incepe sa moara provocand disfunctionalitati mari sau chiar blocarea statiei la repornire. La statiile noastre nu se intampla asa ceva deoarece un alt proces – patent BioKube asigura bacteriilor conditii foarte bune de viata pentru aproximativ 6 luni.
BioKube se foloseste la case, pensiuni, moteluri, localitati mici si poate trata orice ape reziduale cu continut organic provenite din industria alimentara .

SISTEME MICI

Sisteme mici 750 – 7500 L/zi
Aceste sisteme se livreaza gata de instalat si se pot folosi la case, pensiuni, moteluri, hoteluri, restaurante, etc.
Echipament tehnic
BioKube AWTS(statie de epurare a apelor reziduale) este echipat cu o cutie ce contine, in functie de capacitate, 3 sau 4 aeratoare, valve magnetice pe trei cai, pompele de dozare, kit-ul chimic pentru inlaturarea fosforului si procesorul.
Aceasta cutie poate fi montata in prima sectiune a BioKube AWTS in cazul statiilor de 750-1 500 L/zi sau in exterior pentru celelalte capacitati.

SISTEME MARI

Sisteme mari 15 000 – 750 000 L/zi
Sistemele mari de 15 000 – 75 000L/zi se bazeaza pe acelasi principiu de functionare singura diferenta fiind volumul acestora si se livreaza in conteinere tot gata de instalat.
Pentru sistemele mai mari de 75 000 L pana la 750 000 L/zi se importa doar modulele de epurare iar restul se construieste la fata locului, dupa planurile si sub supravegherea specialistilor danezi beneficiind astfel de o statie de epurare construita dupa cele mai inalte standarde cunoscute si cu cele mai avantajoase preturi pentru materiale si executie.


SISTEME MOBILE

Sisteme BioKube mobile 
Oriunde in lume unde locuiesc temporar oameni se produce apa reziduala , apa care trebuie tratata cumva . De aceea BioKube a proiectat o serie de statii de epurare mobile, montate in transconteinere . 
Aceste statii sunt solutia perfecta si pot fi instalate sau mutate foarte usor in alta parte atunci cand o activitate se incheie si se reia altundeva, de ex: santiere, tabere militare, colonii provizorii in caz de dezastre naturale, locuri de campare, etc.
Unitate BioKube pt. tratarea apei reziduale – 37.500 l/zi, in recipient de 20′. Este conectat la un rezervor extern preinstalat.
Unitate BioKube pt. tratarea apei reziduale 75.000 l/zi, in recipient de 40′. Este conectat la un rezervor extern preinstalat.
Unitate BioKube pt. tratarea apei reziduale 9.000 l/zi, in recipient de 40′. Include un rezervor extern preinstalat plus un rezervor de 20 m3pentru apa curata ce poate fi refolosita. Mai contine si un sistem de raze ultraviolete pentru eliminarea bacterilor.