Apa devine o “marfa” din ce in ce mai scumpa si mai greu de gasit. In acest sens Guvernul Romaniei a emis Hotararea de Guvern Nr.352 / 21.04.2005 publicata in Monitorul Oficial Nr 398 / 11.05. 2005 unde la Articolul 6 (1) se precizeaza: ”Apele uzate epurate se vor reutiliza ori de cate ori acest lucru este posibil.”
Datorita faptului ca procesul nostru de epurare este atat de eficient, apa epurata cu BioKube poate fi refolosita fara o purificare suplimentara.
Cum am ajuns la asemenea performante
Capacitatea noastra de a epura apele reziduale mai eficient decat orice alt sistem deriva din controlul absolut asupra bacteriilor naturale pe care le folosim in acest proces. Noi tratam bacteriile din interiorul BioKube la fel cum se trateaza animalele domestice. Este destul de simplu. Le asiguram conditiile perfecte de viata si hrana si ele “lucreaza” in cel mai bun mod pentru dumneavoastra.
Controlam strict fluxul de intrare.
Apa menajera reprezinta “hrana “ pentru bacteriile noastre, iar cu ajutorul unui computer care controleaza pompele se aduce o cantitate fixa de apa la intervale stricte de timp asigurand astfel suficienta “hrana “ bacteriilor pentru a inlatura toate materialele organice. Din nou ca in cazul animalelor domestice: ratii de hrana la intervale fixe de timp.
De asemenea recirculam apa epurata si prin bazinul de captare, inlaturand hidrogenul sulfurat si asigurand astfel conditii de viata bacteriilor pentru cazul in care sistemul nu este folosit pentru o anumita perioada (concediu).
Cat de curata este apa menajera epurata de BioKube?
BioKube AWTS este certificat si aprobat cu normele europene pentru statii de epurare a apelor reziduale CEN prEN 12566-3 cu urmatoarele valori maxime.

  BOD5 < 10 mg/ltr  NH4 < 5 mg/ltr  COD < 75 mg/ltr  P < 1,5 mg/ml  E-coli < 100/100 ml
Cum inlaturam bacteriile daunatoare?
BioKube AWTS contine mai multa apa decat oricare alt sistem asemanator. Acest lucru ne da posibilitatea sa tratam apa pe o perioada mai lunga de timp (aprox. o saptamana) efectul fiind ca nu exista suficienta hrana pentru E-coli sau alte bacterii daunatoare pentru a supravietui. In urmatoarele sectoare bacteriile noastre bine intretinute si agresive vor actiona din nou facand conditii foarte grele de viata pentru E-coli, numarul acestora in apa epurata fiind de sub 100/100ml.
Pentru extra siguranta: tratament cu raze ultra violete
Apa epurata de BioKube este suficient de curata pentru irigatii, animale sau pentru piscina.
Numai in cazul in care doriti sa refolositi apa epurata la irigatii cu aspersoare va recomandam montarea unei lampi cu ultra violete deoarece cu toate ca numarul de E-coli ramas este foarte mic pentru a face rau daca intra in organism prin inghitire, pot aparea probleme daca intra pe calea aerului.
Pretul pentru echipare a BioKube AWTS cu sistem de ultra violete este de aprox. 300 € si are un consum de 50W.